Monday, 24 June 2019

KOREA LAGI !!!

Haiiii... 

Selamat Hari Raya you alls ... 

lamanya ujie tak menghupdate hahahaha....

Saja je kita nak update pula my 2nd vacation  to KOREA yeayyyy... 


Kali  ni ujie pergi dengan member kepala hotak sama gila..hahahahaha.  

Kali ni juga ujie pergi sendiri tanpa guide, dah macam kampung aku dah kan seoul tu.  

Ada tempat yang dah pergi dan ada yang 1st time pergi. 

Alhamdulillah dari perancangan DEC 2018 , kami pun berangkatlah ke Seoul Korea 26.04.2019. 

yeayyy gitu..hehehe. 1st tu macam gelabah juga lah , almaklumlah gi negara orang yang 100% bahasa sangat berbeza, walau english ku yang kelaut tu. Buttt dont worry, you all pun boleh buat.  



Haaaaa....ni lah travel buddy kesayangan ujie... depan tu Ajad then Ean then ujie .hahahaha, ni kami bertolak from malaysia, ambil flight jam 7.20am 26.04.2019 


Opsssss....






Saturday, 23 March 2019

KOREA TRIP DAY 4 : NAMSAN TOWER

Assalamualaikum,

Hai semua, semoga dalam lindungan Allah selamanya.

Masih terkejut dengan serangan pengganas di Christchurch New Zealand ,  mati Syahid, bestnya kan.

Anyway i am counting nak kurus...hahahaha, tak lah, berusaha lah nak kurus, tapi rasa macam terima jer kepasraan yang akak ni memang tak boleh kurus.(Nasib pakai PB)

STOP !!

Not yet lah,  still ujie berniaga Premium Beautiful nih, tu jer nak cakap. Tak lah.

Still thingking nak buang negativity dalam diri sendiri, memotivasoikan diri, ye lah siapa lagi nak motivate kan kita kannnn...

Alamak detailnya entry kali nih. Day 4 kami ke Namsan tower.

Best sangat dengan udara yang lembab dan basah, lucky dapat juga lah rasa ais kat atas tu.
Memula tu kami naik subway macam biasa turun ke Seoul station lepas tu naik subway ke Namsan tower station.

Breakfast dulu sebelum gerak ....kami jer yang peminat coffee ni.. :P paris bagutte cafe ni ada kat bawah apartment kami ja..




Done, jom gerak !! 



 Naik train , nak naik atas tower to kena lalu robot comel ni. Alamak time ni nama robot ni pun aku tak tau, baru tau robotcar poli namanya.  



Rajin ye naik atas


Hanya di korea boleh posing macam ni. 


Rose and aunty dah kat depan, cheq masih ka


Sakan Atiq kan..heheheehe...hanya di seoul


Lepas penat panjat bukit nak ke Namsan Cable car



Akhirnya..tapi belum berakhir..hehehehe


Peminat coffee korea  :) next time budget coffee kena include 


Dah sampai naik tangga lagi nak ke area Namsan


Issuenya,  berangin, jap lagi ujanlah tu


Happy  :) 


Kunci tuuu, selalu tengok orang update kunci ni...bukan kat Penang tau 





Never have a dream I am at Namsan Tower


You don't have an idea macam mana ambik gambar mcm ni..hahahaha..


Sampai tertonggeng-tonggeng  ambik gambo tau :) 














Ni kat peninjau atas sikit


Bukan tak nak duduk kerusi tu, cuma basah..hujan lebat  tadi


Ntah aku pun lupa apa ni...rasanya menarik :) 


Aku suka udaranya..sejuk...


menyesal tak beli tumbler dia...lepas ni nak beli lah. 


Toy Museum, si abang mesti suka :) 




turun dari namsan jalan kaki, dah lah hujan lebat, licin, ko hado..hahahaha





KOREA TRIP DAY 3 EVERLAND AKU DATANG !!!

Assalamualaikum ...


Hai...lama pula kak ujie update DAY 3 TRIP...sampai 2019 ..hahahahaha...tapi jangan panic, ni trip 2018 lagi ye....


So korea trip DAY 4 boleh dikatakan teringat masa kanak-kanak kita. 
Kenapa pula kak ujie cakap macam tu, kita orang ke TAMAN TEMA EVERLAND pula.  


1st impression ingatkan EVERLAND ni macam mall. Akak yang tak tau apa2 ni follow jer lah.  





Ni time 


















Anyway,  masuk jer area Everland you all akan rasa macam masuk zaman kanak2 semula even you all sedar diri you all dah tua bangka ..hahahahah.. 

ok lah lama juga hakak nak update this entry dan banyak sebab kelambatan itu berlaku. 
Maafkan hakak ye.  
Will make my entry updated lepas ni. 

xoxo
Ujie 

KOREA LAGI !!!

Haiiii...  Selamat Hari Raya you alls ...  lamanya ujie tak menghupdate hahahaha.... Saja je kita nak update pula my 2nd vacation...